bart

bariton – °72

Bart is muzikant, theatermaker, event organiser en dichter. Hij is al jaren het creatieve brein achter de schermen van Les Voix Perdues. Zijn muzikale geschiedenis, na de muziekacademie, ligt in de pop en rock, als toetsenman bij enkele Kempische rockgroepen. Vandaag legt hij zich toe op Les Voix Perdues, waar hij de PR, de vormgeving/regie, de arrangementen en de concertagenda behartigt, samen met Dirk. Ook stichter en bezieler van Mudlines Events, een vereniging die activiteiten (samen met zijn zangcompanen) opzet in het kader van WO1.

koen

tenor – °69

Hij zingt al zijn hele leven wel ergens bij een of ander koor. Vanuit het solidariteitskoor Frappant richtte hij mee Les Voix Perdues op. Zingen betekent voor hem ‘de batterijen opladen’ en samen zingen een boeiende zoektocht naar de ideale blend. Hij is ook liefhebber van gitaren en heeft geen uitgesproken muzikale voorkeur.

steven

eerste tenor – °66

Heeft notenleer en viool gevolgd op de muziekacademie te Wilrijk. Het meerstemmig zingen werd hem thuis als kind aangeleerd. Samen met zijn 2 zussen, vader en moeder zongen zij 3- of 4-stemmige liederen in de auto of bij wandelingen. Vanaf 6 jarige leeftijd was hij als sopraan lid in het Sint – Lievenskoor, vervolgens als violist in het jeugdorkest de Sjoe (Symfonisch jeugdorkest van Edegem) om daarna door te gaan bij de 1ste violen in de VSO (het Vlaams Symfonisch Orkest te Mortsel). Hij was zowel muzikant als voortrekker van de tenoren in het solidariteitskoor Frappant. Het was ook daar dat hij Hugo en Koen ontmoette. Het mooiste zijn voor hem harmonieën in zangstemmen of tussen instrumenten, vandaar dat hij a capella zingen bij Les Voix Perdues zo mooi vindt. Polyfonie, barok- en klassieke muziek liggen bij hem in het hoogste laatje. Verder is hij nu actief bij het musical-popkoor Klankjorum, volgt regelmatig cursussen Musical, doet af en toe mee aan muzikale projecten als de tijd het hem gunt en zingt vol passie als 1e tenor bij LVP.

hugo

bas – °59

Hugo is al van jongsaf met muziek bezig. Hij doorliep alle jaren notenleer van de muziekacademie, bekwaamde zich hier ook in piano en dwarsfluit en ging zich nadien meer en meer interesseren voor vocale muziek. Hij was zowel als muzikant als zanger en dirigent actief in het solidariteitskoor Frappant. In het koor Klankjorum van Linkeroever is hij nog steeds steun en toeverlaat voor de bassen. Sinds enkele jaren is er de passie voor klassieke koorzang bijgekomen. Hiervan kan hij genieten bij het koor Vocamuze in Burcht. Ook bij Les Voix Perdues houdt hij zich bezig met het opvullen van de lagere zangregionen. Zijn muziekinteresse betreft vooral de grote klassiekers zoals JS Bach en Tsjaikowski maar ook energieke zang zoals van Adiemus en nogal wat popdeuntjes kunnen hem bekoren. Buiten de baslijn verzorgen, is Hugo ook verantwoordelijk voor de financiële kant van de VZW.

Back to Top